Blogs, Tips

Hydrateren die hap!! Vooral met deze bizarre temperaturen.

Dit is van essentieel belang voor je hond. Je hond moet ten aller tijden toegang tot vers drinkwater hebben.

Let met dit weer goed op dat het water niet lauw of zelfs warm geworden is. Dit vinden honden vaak niet zo lekker.

Maak de waterbak ook regelmatig schoon, vooral met deze hete temperaturen kunnen bacteriën in een rap tempo groeien.

Drinkt jou hond wel erg veel?
Hou dan in gedachten dat er wellicht iets zou kunnen spelen. Bij twijfel altijd je dierenarts inschakelen. Honden die leiden aan of last hebben van drinken vaak meer:

– Diabetes
– Lever problemen
– Nier problemen
– Diarree
– Infecties
– Koorts
– Cuching
– Kanker

Ook honden die een bepaald dieet volgen of medicatie krijgen kunnen meer drinken. Raadpleeg altijd je dierenarts bij twijfel.

Honden die gestressd zijn of overprikkeld kunnen gulzig drinken en het zelfs weer terug spugen.

Ook na het eten van droog voer is een bak vers water erg welkom. Zo kan alles weg gespoeld worden.

Wanneer je hond overhit is geraakt geef deze dan GEEN koud water maar lauw water. Het koude water kan voor een schok zorgen met alle gevolgen van dien.

Na een wandeling, spel en snuffelwerk is het belangrijk dat je hond altijd kan drinken. Zo kan de hond zijn bek schoonspoelen na alle opgedane geuren.

Ga je met de auto weg zorg dan dat je water meehebt voor na de wandeling en laat je hond NOOIT achter in de auto. Ook niet voor vijf minuten.

Overdaad kan kwaad!!
Honden die te veel water binnen krijgen kunnen watervergiftiging op lopen. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben. Lijkt jou hond niet zichzelf en heel moe/slap na het spelen in of met water neem dan contact op met je dierenarts. Neem dit uiterst serieus

Maak lekkere bevroren snacks voor je hond. Je kan een kong vullen met lekkers en invriezen of een lickie mat insmeren en invriezen. Ijspret is 100% gegarandeerd. Internet staat vol top recepten. Google is je vriend!

Verder: Hoe je hoofd k(c)ool bij alles wat je doet. Gebruik je verstand en hou je hondjes veilig en koel. Er is nog nooit een hond overleden door een wandeling minder, maar er zijn wel hond e overleden aan wandelingen in de hitte… Wil je niet!

Dit artikel is geschreven door hondengededragsdeskundige Nadieh Cuijten, Lighttown Dogs. Het kopiëren of doorsturen van dit bestand of afbeeldingen naar een derden zonder schriftelijke toestemming maakt inbreuk op het auteursrecht en is niet toegestaan. Delen via de deel knop is wel toegestaan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like