Neuswerk

Onder neuswerk versta ik allerlei zaken die met snuffelen te maken hebben. De neus van de hond is het allerbelangrijkste zintuig. Met de neus verzamelen ze heel veel informatie. Ik zeg altijd een hond die mag snuffelen is een gelukkige hond.

Ik bied verschillende manieren van neuswerk aan. Zo kun je bij mij terecht voor: Snuffeltuinen, hersenwerk en zoekspellen.

Alle drie zijn verschillend en er komen andere dingen bij kijken. Elke hond is anders en zal een eigen voorkeur hebben. Maar de meeste honden vinden alle drie de opties zeer fijn en leuk.

Neuswerk kan ingezet worden om de band tussen honden en begeleider te versterken. Je gaat immers mee in de wereld van je hond. Dit maakt jouw de meeste toffe begeleider voor je hond.

Je kan werken aan de zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Dit is het mooiste cadeau dat je aan je hond mee kan geven. Stevig op de pootjes staan en genieten van het leven.

We kunnen ons ook richten op een stukje balans en coördinatie. Dit kunnen we spelenderwijs doen met neuswerk. En eventueel kunnen we balans en coördinatie ook op de klassieke manier toepassen.

Neuswerk bied ontspanning voor de hond en helpt het stress-emmertje legen. Spelenderwijs kunnen we neuswerk inzetten als ondersteuning bij gedragsbegeleiding. Hierdoor kunnen we mooie stappen maken.

Maar neuswerk kan ook ingezet worden for fun. Gewoon lekker bezig zijn met je hond en voldoen aan zijn natuurlijke behoeftes. Even lekker hond mogen zijn en genieten.

Neuswerk is in te zetten:

  • extra ondersteuning bij gedragsbegeleiding
  • Voor zelfvertrouwen en zelfbeheersing
  • Betere band begeleider en hond
  • Voldoen aan de natuurlijke behoeftes van je hond
  • Just for fun
  • Stress reductie

Spreekt neuswerk jou aan en heb je zin om samen met jouw hond aan de slag te gaan? Neem dan contact met mij op. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn voor jouw hond. En wat de doelen zijn die we mogelijk kunnen behalen binnen het kunnen van jouw hond.

Liefs, Nadieh