Snuffeltuin

Een snuffeltuin is een plek waar je aan de natuurlijke behoeftes van je hond kunt voldoen. En een plek waar zintuigen gestimuleerd  worden zoals: geur, tast, smaak, zicht, geluiden maar ook verschillende ondergronden en op dingen klimmen. 

Het stimuleert nieuwsgierigheid, zelfredzaamheid en het zelfvertrouwen. Ze leren zelf betere keuzes te maken. Het zorgt ervoor dat de hond voldaan wordt aan zijn natuurlijke behoeftes om te snuffelen en lekker vrij te scharrelen. 

Leven met de mens en zijn omgevingen kan heel stressvol zijn voor honden. We verwachten zo veel van ze in onze drukke maatschappij. Dit kan heel frustrerend zijn. Een snuffeltuin geeft de hond de kans om even los te komen van alles wat moet en in hun eigen wereld vrij te kunnen zijn. 

Snuffelen kalmeert de hond en brengt de hartslag naar beneden. Het leegt de stressemmer van je hond. Honden beleven de wereld voornamelijk door hun neus. Een snuffeltuin zorgt ervoor dat de hond moet vertragen en dit is dus extra prettig bij stuiterballen. Sommige honden kunnen het heel spannend vinden, forceer ze nooit! Het kan zijn dat ze meer tijd nodig hebben en liever willen observeren van een afstand. Geef ze daar dan ook de tijd voor. 

Een snuffeltuin is goed voor alle soorten en maten honden. Puppen leren ontdekken en je stoomt ze klaar voor de wereld. Puberhonden leer je te vertragen en te focussen. Oudere honden kun je zo fit houden en angstige of verlegen honden krijgen meer zelfvertrouwen. Daarnaast werk je aan jullie band en is het altijd inzetbaar ongeacht de leeftijd of ras. Een snuffeltuin in ook perfect voor honden die aan het revalideren zijn of honden die leven met een lichamelijke beperking.

Wil je ook graag een snuffeltuin maken voor je hond die helemaal bij zijn behoeftes past? Dan kan ik je hier bij helpen. Samen gaan we uitzoeken hoe jouw hond graag snuffelt en wat hij nodig heeft voor de optimale snuffelbeleving. Ik kan bij jouw aan huis komen maar je bent ook van harte welkom op mijn locatie Ik houd rekening met:

– ras

– Leeftijd 

– Karakter 

– Het lichaam van de hond 

– Leervermogen

– Eerdere leerervaringen

– Omgevingsfactoren 

Ik kijk naar jullie specifieke situatie en daar gaan we mee aan de slag. Daarnaast leer ik je de lichaamstaal van je hond lezen. Tijdens een observeringssessie vertaal ik wat jouw hond laat zien met zijn lijf. 

Liefs, Nadieh